Genoptagelse af indsatsen for sårbare og udsatte børn og unge
Med baggrund i den seneste aftale regeringen har indgået omkring initiativer for sårbare og udsatte grupper og de seneste bekendtgørelser gældende fra den 1 maj 2020 om genåbning af indsatser i forbindelse med sårbare og udsatte børn og unge, skal Børne- og Skoleudvalget træffe beslutning om, hvilke dele af indsatserne for denne målgruppe, som skal genoptages i Brønderslev Kommune.
Regeringen har den 25. april 2020 indgået aftale omkring initiativer for sårbare og udsatte grupper og på baggrund af dette og de seneste bekendtgørelser, som er gældende fra den 1. maj 2020, om genåbning af indsatser i forbindelse med sårbare og udsatte børn og unge foreslås det, at Brønderslev Kommune genoptager dele af indsatserne for denne målgruppe.
Indsatser og foranstaltninger målrettet de mest udsatte børn og unge er genoptaget og har under hele nedlukningen hørt under de såkaldte kritiske funktioner. Det har været gældende, at disse funktioner har skullet forsøges løst uden fysisk kontakt, og kun de allermest sårbare har haft besøg for eksempel af en familiekonsulent.
For alle de funktioner/indsatser, der har med de mest udsatte at gøre, har Børne- og Familieområdet langsomt genåbnet til normale tilstande og fysisk fremmøde, jævnfør bekendtgørelsen, som trådte i kraft den 1 maj.
Af bekendtgørelsen fremgår det, at det er op til den enkelte kommunalbestyrelse at beslutte, hvorvidt rådgivende tilbud helt eller delvist skal undlade at yde rådgivning eller ændre måden, hvorpå de ydes.
Fagforvaltningen for Børn og Kultur foreslår, at følgende indsatser genoptages på normal vis:
- Mini-GPS
- Pusterummet
- Masken
- Alle Børneterapeuternes tilbud
- Alle individuelle forløb i Hegely
- Dagbehandling i Hegely – i en eller anden form
- Åben anonym i Hegely
- Al supervision og matchbesøg i familieplejen
- TSOP i familieplejen, så snart vi kan samle mere end 10 personer.
- Individuelle samtaler i PPR samt øvrige PPR på sporet aktiviteter, der er målrettet det enkelte barn/unge
Fagforvaltningen for Børn og Kultur foreslår, at følgende indsatser er på stand-by til efter sommerferien:
- Tværfaglig skoleteam
- Tværfaglig småbørnsteam – skulle der være behov, kan der findes ad-hoc løsninger
- Empowerment i Hegely
- Cool Kids
- COS-P
- Skilsmissegrupper i dagtilbud og på skolerne
- Forældreuddannelse i Sundhedsplejen
- Familie-GPS
Fagforvaltningen for Børn og Kultur foreslår, at Børne- og Skoleudvalget godkender fagforvaltningens forslag til indsatser, der genoptages på normal vis og indsatser, der er på stand-by til efter sommerferien.
Kilde: Brønderslev Kommune