Nordjysk Motor Co.
Suvo
Podi
Kaffebaren

Tag ikke din frihed for givet

 

Ikke siden krigstiden har vores frihed været mere i fare end vi har set det, da Covid-19 i foråret 2020 satte ind.

 

Frihed er noget vi forlængst har taget for givet, og kampen for frihed er forstummet. Men et 2020 – og nu også som minimum første del af 2021 – har ført konstante indskrænkelser af vores frihed med sig. Frihed til at forsamles, frihed til at indgå i ansigt til ansigt fællesskaber og frihed til at rejse i verden og suge lys, lyd og dufte til sig. Og vi mærker det tydeligt på vores mentale sundhed og trivsel, at næringen med eet er taget fra os. Vi bruger nye begreber så som corona-tristhed, og selv juleaften blev for nogles vedkommende fejret bag hver sin skærm.

Det er som bekendt først når man har mistet noget, at betydningen af at have det for alvor træder frem i vores bevidsthed, og vi føler en taknemmelighed over at have det. At leve i et samfund, hvor frihed er en naturlig del af dit liv. Hvor du frit kan vælge, hvordan du vil leve dit liv, hvem du vil se, og hvor du vil bo. Alternativet er utænkeligt.

Men frihed ER et privilegium og efter en tid bliver privilegier hævdvundne og privilegieblindheden indtræffer. Derfor er 2021 også året, hvor vi i særlig høj grad skal værdsætte vores frihed og omfavne den. Året, hvor vi skal værne om og dyrke frihed og fællesskaber – der, hvor det for den enkelte giver mest mening.

Lad os alle håbe på, at vaccinen er det effektive våben, vi har manglet i vores værktøjskasse til at bekæmpe COVID-19. Og lad os derefter huske at værdsætte vores værdifulde frihed endnu mere end før COVID-19 blev en del af verden.

 

Kaffebaren
Suvo
Podi
Baggesen