fredag 20. juni 2025
  • Indsend nyhed
Brønderslev Avis
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
  • Find din håndværker
Intet resultat
Se alle resultater
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
  • Find din håndværker
Intet resultat
Se alle resultater
Brønderslev Avis
Intet resultat
Se alle resultater

Reklame: Næsten halvdelen af alle nordjyder anser hjemmelavet pizza som et billigt aftensmåltid – Hjemmelavet pizza kan sikre mindre madspild og pengepungen i den nordjyske jul

Redaktion af Redaktion
28. november 2022
i Nyheder
And, flæskesteg, brunede kartofler, rødkål, medisterpølse, risalamande, laks… Julen er for mange det rene orgie af mad, og traditionerne er mange. Start nye juletraditioner og bekæmp madspild. Tilpas indkøb, hav fokus på madspild og brug rester fra julemaden til at lave hjemmelavet pizza. Ny undersøgelse fra Ooni viser, at omkring 1 ud af 6 nordjyder allerede er opmærksomme på, at netop en af fordelene ved hjemmelavet pizza er, at man kan bruge resterne fra køleskabet. Yderligere mener 45% af nordjyderne, at en fordel ved pizza er den billige pris. Der er øget fokus på madspild, drevet af både det generelle øgede klimafokus, men også stigende energi og-dagligvare priser. Det har bidraget til, at man søger opskrifter og guides til, hvordan man skaber dejlig, velsmagende mad ud af det, der allerede er i køleskabet. En ny YouGov undersøgelse på vegne af Ooni – kendt for pizzaovne til udendørs brug – viser, at 1 ud af 10 nordjyder spiser pizza i juledagene. En overset ret i juledagene, som kan bidrage til at mindske madspild, have fokus på pengepungen, tilgodese de kræsne sjæle og komme den oftest ensformige julemad lidt til livs. Nordjyderne ser prisen som en fordel, når der laves hjemmelavet pizza Myten om de besparende nordjyder har længe eksisteret, og Ooni’s pizza-undersøgelse viser også, at det gør sig gældende, når det kommer til pizzaen. Her svarer hele 45% af Nordjyderne, at de ser en fordel ved pizzaen på grund af den lave pris. En oplevelse, der er langt større i Nordjylland end de andre regioner. Vær kreativ med de fem grundsmage når du laver hjemmelavet pizza Hjemmelavet pizza kan laves med stort set alt, du har til overs. En god ide er at være opmærksom på de 5 grundsmage, så er man godt på vej når der gås i køkkenet uden en egentlig opskrift. Få fokus på madspild og slip kreativiteten løs. Inspiration til madspilds-julepizza fra Influencer og Ooni ambassadør Steffen Dyrup Povelsen Influencer og Ooni ambassadør Steffen Dyrup Povelsen (@spovelsen), deler her sine overvejelser ang. pizza toppings med overskudsjulemad, og udtaler: De fleste kødrester fra jul fungerer faktisk fint på en pizza, de er nemlig ret fede. Den syrlige og bitre tomatsovs opvejer det hele lidt, og har man overskudskål, appelsin, nødder og lignende, kan de perfekt toppes på pizzaen efterfølgende. Forslag 1: Andepizza på Margherita bund, toppet med kål (salat), ristede nødder og/eller olivenolie Forslag 2: Jule kartoffelpizza på hvid bund med mozzarella (kan også været med tomat) kogte kartofler fra dagen før, lidt tyndskåret flæskesteg, toppet fint hakket flæskesvær Gør pizzaoplevelsen autentisk med en udendørs pizzaovn fra Ooni. De høje varmegrader på 400-500 grader opnås via gas, træ eller kul og sikrer den sprøde bund/skorpe og gode afbagning på ca. 60 sekunder. Nytårsforsættet er i hus: Bekæmp madspild – også resten af året Juletid er traditionernes højborg, men bring de bedste traditioner med ind i det nye år. Hav fokus på madspild, lav hjemmelavet pizza, husk de fem grundsmage, kig i køleskabet og slip kreativiteten løs – det perfekte nytårsforsæt for 2023. Kilde: Essencius
Del på FacebookDel på X
Forrige indlæg

For mange unge kører fulde på cykel

Næste indlæg

Find din nisse i litteraturen

Næste indlæg
Find din nisse i litteraturen

Find din nisse i litteraturen

  • Kontakt os
  • Bliv meddeler
  • Køb annoncering på Brønderslev Avis
  • Rettigheder og copyright

Intet resultat
Se alle resultater
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
  • Find din håndværker

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne hjemmeside giver du samtykke til, at cookies bruges.