Nordjysk Motor Co.
Nordjyske Bank
Podi
Kaffebaren

Seneste undersøgelse fra Analyse Danmark for Plast Team og Stop Spild Af Mad viser, at hver 2. dansker ikke får spist sine madrester. Ny gratis app kan være til stor hjælp. 

Danskerne er blevet gode til at gemme deres madrester, men glemmer at bruge dem, viser resultater af en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark ApS for Plast Team og Stop Spild Af Mad. Undersøgelsen viser at op mod hver 2. dansker ikke får spist de madrester, som de har gemt i køleskab og fryser.

Undersøgelsen, som kortlægger danskernes køleskabs- og fryservaner, bekræfter også at danskerne i stigende grad er blevet gode til at gemme madrester. Men i en travl og foranderlig hverdag mister mange overblikket over, hvad de har i køleskab og fryser – og 38% svarer, at de ikke får planlagt at spise de madrester, som de har gemt.

Undersøgelsen viser også, at det især er de yngre, som ender med at smide mad ud. Det skyldes bl.a. usikkerhed i forhold til holdbarhed, forglemmelse og ændring i planer. Jo ældre personerne i husstanden er, desto mindre er madspildet – og ikke overraskende smider pensionister næsten intet ud.

Selina Juul, stifter af Danmarks største organisation mod madspild, Stop Spild Af Mad, supplerer: ”Det er først og fremmest vigtigt at have intentionen om at bruge madresterne. Har du en plan med dine madrester allerede fra starten af, bliver du også mere tilbøjelig til at bruge dem.” – Hun fortsætter: ”Madopbevaring i plast er et rigtig godt alternativ til stanniol og engangsplastposer til at opbevare sine madrester i, da man kan bruge kasserne igen og igen – og med den nye gratis app BoxPointer bliver det meget nemmere at overskue resterne i køleskabet og i fryseren.”

Ny App og QR-kode skaber intelligent madopbevaring

Det danske selskab Plast Team A/S, har udviklet en ny konkret løsning til kampen mod madspild. BoxPointer, er en gratis app som gør det nemt for forbrugerne at bevare overblikket over, hvad de har af madrester i både køleskab og fryser. En QR-kode på låget af en lufttæt madopbevaringsboks sørger for at notificere forbrugeren via app’en, før indholdet bliver til madspild. Derved kan du undgå madspild, som i dag årligt udgør ca. 20% af husstandens samlede madindkøb*1.

BoxPointer kan hjælpe med at skabe et overblik over madopbevaringen. Forbrugerne kan herved nemt og hurtigt fra sin smartphone se, hvad der ligger i køleskabet og i fryseren. Herved kan indkøb og måltider planlægges samtidig med, at madspild reduceres og der spares penge på madbudgettet.

*1) Kilde: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/Saadan-begraenser-du-madspild-i-husholdnin-gen.aspx

Kilde: Plast Team

Kaffebaren
Suvo
Podi
Baggesen