Der er mange forskellige måder, du kan vælge at opvarme dit hus på, og det kan være svært at finde rundt i fordele og ulemper ved de forskellige muligheder. Mange vil gerne have en opvarmningsmetode, der er skånsom for miljøet, men samtidig også en metode, der er relativt billig. Hvis du ligesom mange andre leder efter en sådan opvarmningsmetode, kan du med fordel overveje, om ikke du skal vælge træpiller.
Der er nemlig klare fordele ved at vælge at opvarme med træpiller, og det er selvfølgelig, at
- Træpiller er en billig opvarmningsmetode – både i drift og installering
- Træpiller giver miljøvenlig varme
Træpiller er et CO2 neutralt brændstof
Træpiller produceres i langt de fleste tilfælde af genanvendelige materialer, og er lavet af sammenpressede træspåner og savsmuld fra hovedsaligt gran, fyr og bøg. Træpillerne er et CO2 neutralt brændstof, idet det ikke bidrager til drivhuseffekten. Når pillerne brændes af i et pillefyr, afgiver de nemlig lige præcis den mængde af CO2, som træet oprindeligt optog i skoven, og som træet alligevel ville afgive igen, hvis det blev liggende på skovbunden. Hvis du samtidig tænker over, at vælge en forhandler af træpiller, som tænker over at mindske CO2 udslip ved transport af træpillerne, så kan du næsten gøre det til en fuldstændig CO2 neutral opvarmningsmetode.
Spar penge på dit CO2 venlige valg
Udover at det på mange måder er godt for miljøet, at du skifter over til pillefyr, så er der ligeledes også en hel del penge at spare. I mange tilfælde vil du kunne spare 50 % af din varmeregning, og udgifterne til at skifte opvarmningsmetode vil med pillefyret som regel være tjent ind på 2 til 4 år. Du kan dermed få store besparelser, og det er værd at have med, hvis du står og overvejer en ny opvarmningsmetode.
Effektiv varme med træpiller
Træpiller fungerer som en effektiv opvarmningsmetode, og du får både varmt vand og generel varme i dit hus – på helt samme måde, som hvis du har et olie- eller gasfyr. Uanset hvor stor din bolig er, er du desuden garanteret en god og jævn varme.
Inden du beslutter dig, er det også vigtigt at nævne, at du skal være opmærksom på, at du jævnligt selv skal fylde fyret med træpiller. Det kræver altså lidt mere arbejde med et pillefyr, men du kan let anskaffe forskellige hjælpefunktioner, som kan lette arbejdsbyrden. Men som udgangspunkt er det kun omkring en halv time om ugen, du skal regne med at bruge på at arbejde med fyret – men hvis dette ikke er en mulighed for dig, så skal du måske vælge en anden metode.
Hvis du modsat er klar på at lægge den ekstra halve time om ugen, så er pillefyret en rigtig god erstatning for især oliefyr. Du sparer penge og får en tæt på CO2 neutral opvarmningsmetode, som også lige så stille bliver en mere udbredt metode i takt med, at flere får øjnene op for de mange fordele.
Kilde: Jydsk Biobrændsel