DR Lyd er klar med dette års sommerpakke fuld af stærke podcastserier, der kan lyttes under sommersolen.
DR Lyd byder på en perlerække af podcastserier, når sangerinden Jada lukker os ind i sine tanker og musik, Babak Vakili udforsker sin opvækst som andengenerationsindvandrer i 00’ernes Danmark, og så er flere komikere som Thomas Warberg, Sofie Hagen og Melvin Kakooza klar til at sige noget sjovt.
Adrian Hughes deler historien om sin mor, der på sit dødsleje svinede sine børn til, Emil Erichsen lytter til sin vens oplevelse som gidsel hos somaliske pirater, og Abdel Aziz Mahmoud dykker ned i følelserne, når mænd knækker.
Om det siger Tine Godsk Hansen, podcastredaktør i DR Medier.
– Fællesnævneren for sommerpakken er et fokus på, hvad vi kommer fra og hvordan det påvirker os til at være den, vi er i dag. Ambitionen er at give noget godt til ørerne, men også til hovedet, til maven eller til smilebåndet. Sommerferien er for mange luksustid, hvor man har tid til at fordybe sig i historier og reflektere over de indtryk, man får, og her giver podcastserierne hver især noget til eftertanke.
I alt er seks forskellige podcastserier en del af sommerpakken i DR Lyd, og du finder dem alle lige her. I appen DR Lyd kan man udover stærke podcasts også høre alle radioens flowkanaler.
Personlige historier
Sommerpakken i DR Lyd byder blandt andet på podcastserier med fokus på kultur, musik og stand-up.
‘Hvem er…’
I ’Hvem er Jada’ fortæller Jada i selskab med vært Pelle Peter Jencel om sin karrieres rejse, fra dengang hun sang i barndomshjemmet i Bisserup, på vikingemarkeder og i sydsjællandske forsamlingshuse, til den dag hun overbringes nyheden om, at hun skal åbne Orange Scene på Roskilde Festival.
Undervejs i de tre afsnit deler Jada også ud af en periode med stress, og hvordan hun holder modet oppe i en tid, hvor koncerter og festivaler aflyses på stribe, ligeså gør karrierens store milepæl med åbningen af Orange Scene. Hvordan holder Jada modet oppe, så hun kan blive ved med at lave det, hun elsker, når alt ser så sort ud? Og kommer der mere musik?
‘Generationen’
I ’Generationen’ går Babak Vakili, der er opvokset som andengenerationsindvandrer i 00’ernes Danmark, på jagt efter, hvad der egentlig formede hans identitet, når han forholder sig kritisk og legende til sig selv, sin generation og samtid. Det sker, efter Babak til en rapworkshop i Ishøj hører en ung dreng rappe seks ord, der får ham til at tænke. For mens Babak altid har tilskrevet politikerne en stor indflydelse på hans identitet, har han opdaget, at han har været blind for en anden vigtig spiller: Rapperne.
Over seriens fire afsnit tager Babak Vakili blandt andet lytterne tilbage til dengang han i Nørrebros skolegårde og fritidshjem begyndte at forholde sig til, hvem han var. Og så udforsker Babak Vakili også, hvad der skete med dem, der aldrig helt fandt ud af det.
‘Sig noget sjovt – historien om dansk stand-up’
Med ’Sig noget sjovt – historien om dansk stand-up’ er vært Katrine Abrahamsen for femte gang klar til at introducere os for historierne bag de største, danske stand-up’ere og deres personlige historier om vejen til scenen.
Denne gang hører vi om Thomas Warberg, der beslutter sig for ikke at drikke til en branchefest, men ender med at få blackout, inden middagen er serveret, for næste dag at vågne op til en besked med afgørende betydning for hans fremtid. Ruben Søltoft optræder til en juleafslutning foran hele gymnasiet, da stemningen pludselig vender. Nikolaj Stokholm får at vide, han skal holde sin kæft og vente på, stripperen er færdig, da han til en julefrokost på Amager skal optræde med sit første betalte standup-show. Sofie Hagen er blevet et etableret navn i den danske standup-branche, men beslutter spontant på en ferie at flytte til London. Og Melvin Kakooza bliver nødt til at improvisere og trække på alt, hvad han har, da det går op for ham, at det han troede var en optræden til en lille julefrokost, faktisk er en sal med 900 ventende mennesker.
Gribende radiofortællinger
Et af de helt store fokus for DR Lyds podcasttilbud er radiofortællinger, som sommerpakken også byder på.
‘Mors afskedsbrev’
Over seks afsnit i ’Mors afskedsbrev’ endevender Adrian Hughes med hjælp fra Ghita Nørby og Lise Nørgaard sin mors glamourøse og tragiske liv og går på opdagelse i morens families mange gåder, efter hun på sit dødsleje for 20 år siden svinede sine egne børn til.
Da Adrian Hughes’ mor døde, efterlod hun et langt og detaljeret afskedsbrev, hvor hun tog sit forhold op til sine sønner én efter én. To blev kærligt rost, tre blev beskyldt for at være dårlige sønner og slette, følelseskolde umennesker. Adrian blev mest chokeret over moderens bitre farvel. Han følte sig tæt knyttet til sin mor, og han lignede hende også mest på godt og ondt.
‘Kapret’
’Kapret’ er en utrolig kærlighedshistorie og en beretning om, hvad det vil sige at blive holdt som gidsel af somaliske pirater. Kæresteparret Rane og Marie deler deres meget personlige historie, om de seks måneder Rane blev holdt til som gidsel. De fortæller til Emil Erichsen, der selv er sejler og barnebarn til Troels Kløvedal.
Fortællingen i syv afsnit giver også lytterne historien om, hvordan Rane, selv efter at have været holdt fanget og truet på livet i en umenneskelig situation, insisterer på at have et positivt syn på verden.
‘Mænd der knækker – med Abdel Aziz Mahmoud’
Abdel Aziz Mahmoud er på overfladen en succesfuld medieperson, der gladeligt og med stort overskud har delt ud af sig selv på tv og på sociale medier. Men bag overskuddet har han i en periode af sit liv kæmpet med stress og lammende anfald af åndenød, der har sendt ham på skadestuen. Det viste sig at være angstanfald.
I ’Mænd der knækker – med Abdel Aziz Mahmoud’ søger han over fem afsnit svar på, hvad han skal stille op med angsten, og hvordan andre succesfulde mænd har håndteret deres psykiske nedture og hvorfor mænd kan være dårlige til at være åbne om deres svære følelser og hårde perioder i livet. Første afsnit er med kokken og iværksætteren Claus Meyer.