Nordjysk Motor Co.
Nordjyske Bank
Podi
Kaffebaren

Mærsk fortsætter med at udnytte sin bugnende pengekasse til at opkøbe speditionsvirksomheder i Europa og USA. Nu har A.P. Møller-Mærsk opkøbt den tyske luftfragtspeditør Senator International, der har hjemsted i Hamborg, og som blandt andet har den tyske bilproducent BMW på kundelisten. Pris: 4,1 milliarder kroner.

Senator International er en familieejet speditionsvirksomhed med omkring 1700 medarbejdere fordelt over hele kloden. Virksomheden har en stærk platform inden for luftfragt og opererer hovedsageligt trafikker mellem Europa, Asien, Sydafrika og Amerika.

Naturligt skridt
– Det er et naturligt næste skridt i at udvikle integrerede logistikløsninger, lyder det fra Mærsks CEO, Søren Skou i en pressemeddelelse. 

– Ved at udvide vores eksisterende aktiviteter inden for luftfragt bliver vi i stand til at tilbyde vores kunder øget fleksibilitet i deres forsyningslinjer. 

Købet er betinget af myndighedsgodkendelser, og transaktionen forventes afsluttet i første halvdel af 2022.

Ud over købet af Senator udvider Mærsk også sin flåde af fragtfly ved at lease tre fragtfly fra 2022 og købe to nye Boeing-fly, der skal indsættes i 2024.

Kilde: Transportmagasinet

Kaffebaren
Suvo
Podi
Baggesen