2.300 ansøgere fra hele verden søgte usædvanligt job som lykkejæger i Danmark – nu ankommer de udvalgte
I denne uge lander 29-årige Yaya Ching fra Hongkong og amerikanske Roy Torres på 42 år i Danmark. De to udlændinge skal gennem to uger bo i et helt almindeligt dansk hjem og undersøge, hvor danskernes lykke stammer fra, og om den kan hænge sammen med den måde, danskerne bor og lever på.
Hvert år udkommer World Happiness Report, der rangerer verdens lande efter, hvor lykkelige de er. Og hver gang ligger Danmark blandt de øverste nationer. Denne uge kommer to udvalgte udlændinge til Danmark med det formål at undersøge, hvorfor danskerne scorer så højt på lykkeskalaen år efter år, og om det er relateret til deres hjemmeliv.
Gennem to uger skal de to ”lykkejægere” bo og leve som helt almindelige danskere i en gennemsnitlig dansk bolig og på en gennemsnitlig dansk løn. Projektet er søsat af IKEA Danmark som et forsøg på at finde ud af, om lykken bor hjemme hos danskerne.
”Vi har sat os for at undersøge, om danskernes lykke hænger sammen med den måde, de bor og lever på derhjemme. Det har vi svært ved at finde ud af selv, da vi som danskere helt naturligt er blevet blinde for de særlige elementer, der kendetegner livet i danske hjem. Derfor inviterer vi nu to udlændinge til Danmark for at hjælpe os med at finde nøglen til danskernes lykke,” fortæller Anne Krogh, Marketing Communication Manager hos IKEA Danmark.
Lykkejægere fra Hongkong og USA
IKEA Danmark modtog i alt 2.300 ansøgninger fra hele verden til jobbet som lykkejæger, som de slog op som en global konkurrence i marts. Blandt dem er der nu udvalgt to, som skal bo og leve i Danmark gennem to uger. Den ene lykkejæger er 42-årige Roy Torres fra USA, der har svært ved at forstå, at lykken findes i et velfærdssamfund som det danske. Den anden er 29-årige Yaya Ching fra Hongkong, der er nysgerrig på danskernes lykke, fordi hun selv kommer fra et land, der ligger nummer 76 på World Happiness Report’s liste.
”Vi har udvalgt lykkejægerne ud fra flere parametre, men fælles for Roy og Yaya er, at de er nysgerrige på andre kulturer og gode til at skabe relationer. De har begge gjort sig tanker om, hvad lykke er for en størrelse, og de har derudover holdninger til, hvilken betydning et hjem har for dem. De motiveres af at blive klogere, og det gør vi også,” fortæller Anne Krogh.
Er Danmark et eventyrland?
Mens Roy Torres allerede har besøgt Danmark én gang tidligere, bliver det første gang for Yaya Ching. Hun glæder sig til at besøge landet, der for hende er forbundet med lykke og én særlig forfatter.
”Jeg har drømt om at komme Danmark lige siden, jeg som otte år gammel læste H.C. Andersens eventyr. Jeg har et billede af Danmark som et land fyldt med glade mennesker, der med et smil på læben går rundt i stilede regnjakker. Det bliver spændende at undersøge danskernes lykke og finde ud af, om landet rent faktisk er så eventyrligt, som jeg forestiller mig,” siger Yaya Ching.
Også Roy Torres ser frem til at besøg Danmark og lære landet bedre at kende.
”Jeg var kun i Danmark et par dage, hvor jeg bl.a. besøgte Statens Museum for Kunst, gik tur ved kanalerne og så de mange cykler i byen. Det er omtrent, hvad jeg ved om Danmark, så jeg glæder mig til at udforske landet endnu mere og finde ud af, hvad lykke betyder for danskerne,” fortæller Roy Torres.
Møder nydanskere og mødregrupper
I løbet af de to uger, lykkejægerne bor i Danmark, skal de møde forskellige mennesker, som alle repræsenterer danskernes måde at bo og leve på. Lykkejægerne skal bl.a. møde nydanskere, mødregrupper og studerende som en del af deres undersøgelse.
Undervejs vil lykkejægerne dele deres oplevelser i Danmark med resten af verden via deres egne sociale medier, hvor de løbende vil vurdere, om det rent faktisk er måden, danskerne bor og lever på, der er med til at gøre dem til et af verdens lykkeligste folkefærd. Opholdet vil også udmunde sig i en mini-dokumentar, der vises på IKEA Danmarks kanaler som f.eks. IKEAhomeview.dk senere på efteråret.
Kilde: IKEA