3 november i år åbnede Foderbrættet sin første forretning i Tylstrup. Nu her præcis halvanden måned efter åbnes yderlig en forretning, Foderbrættet – Vestergade 46 i Brønderslev.
Der har været fuld fart i gryderne siden opstarten i start november, og ejer Stinus Juul Lyngbo kunne hurtigt konstatere at folk havde savnet god hjemmelavet mad og gode klassiske grillretter, lavet af gode udvalgte råvarer og med både smag og pris for øje. Foderbrættet Brønderslev slår dørene op fredag d. 18.12 kl. 16.00 i det gamle bageri i Vestergade 46 i Brønderslev. Dagen igennem køres der med forskellige sjove tiltag. De første 100 gæster får gratis sodavand, og de første 25 gæster får et gavekort på 100 kroner foræret i gave!
Fokus på Foderbrættet er hjemmelavet mad. Alle mayonnaiser, dressinger, sauces og sylterier bliver lavet af dygtige kokke. Kødet er udvalgt så vi har en god kvalitet og fra slagtere vi kender og har handlet med i mange år.
Derudover skiller vi os også lidt ud med at vores rødspætter til bl.a. stjerneskud er lavet med friske fisk, som vi får fra Fiskeriet i Frederikshavn. Det samme gælder vores rejer.
Fiskene bliver købt om morgenen på auktion og selvsamme aften kan vores gæster nyde friske rødspættefileter der kun lige er vendt i vores gode paneringsmix fra fiskemanden og stegt gyldne.
Bag Foderbrættet står stifter og medejer Stinus Juul som bor i Tylstrup. Til at styre den daglige drift af forretningen i Brønderslev er Casper Nielsen bag roret. Casper har mange års erfaring fra drift af mindre Takeaway-steder. Stinus kommer med en bred erfaring og baggrund, professionelt indenfor restaurationer. Og har de seneste 10 år levet af at drive restauranter, fungeret som konsulent og ejet andre virksomheder indenfor branchen.
Sidste år vandt han tilmed Nordjyllands Bedste Burger med en burgeropskrift der selvfølgelig er taget med på Foderbrættet. Den hedder nu Foderbrættet Special og folk har taget imod den med meget flot omtale i Tylstrup. Stinus første forretning var i starten af 2010 at drive Kvisthuset i Tylstrup hvor Foderbrættet Tylstrup også ligger i en tilbygning til ejendommen nu. Derfor er der også en for mange savnet klassiker på menuen, nemlig en Tylstrup Burger – til forskel fra for 10 år siden, er alt hjemmelavet, men smagen og alt hvad der skal være i den, er der stadig.
Det var en tanke om at tage alle de hyggelige minder fra kvisthuset, tage de gode ting fra grillbarer og så lave det hele selv, men stadig holde prisen på samme niveau som almindelige grillbarer, der lå bag Stinus´ ide med at åbne grillen.
Derudover gør mange års erfaring i at lave mad til stor og små selskaber at der også satses stort på både julemenuer, nytårsmenuer og andre sammenkomster, der laves fra begge stederne.
Som et populært indslag er der stegt flæsk hver onsdag, og resten af ugen dage er der forskellige husmandsretter, og i weekenden laves der en herlig tapas-anretning med 7 forskellige retter, hvor menuen skifter hver weekend.
Der gøres meget for at holde en hjemlig, hyggelig stemning og væggene er dekoreret med træ, der er kunstige fugle overalt, menuerne bliver præsenteret på foderbræt i butikken, og der er både mos og græs på væggene. Når det igen bliver tilladt, vil der blive plads til ca. 25 spisende i restauranten.
Der kan ses menuer, læses om nyheder osv. På både Foderbrættet Brønderslev facebookside, og på www.foderbraettet.dk