Årets finalister er klar til musikfesten MGP, der finder sted den 29. februar. Årets optrædende skal synge foran 12.000 publikummer i Royal Arena i København.
Nu er der navne og toner på de otte finalister til årets største musikfest for hele familien – MGP 2020.
Både Jylland, Fyn og Sjælland er repræsenteret, når der bliver givet max gas på DR1 og i Royal Arena i København den 29. februar klokken 20.00.
Værterne Kristian Gintberg og Joakim Ingversen er i fuld gang med at forberede sig på at præsentere de otte grupper så festligt som muligt.
Grupperne er:
JAAIIL med ’Superhelten’ JAAIIL er et band fra Vendsyssel, som består af børnene Johannes, Alexander, Andreas, Ida, Isabella og Lucas. De er alle sammen 11-12 år gamle. Bandnavnet er en samling af deres navnes forbogstaver, men passer også til bandets øvelokale, som er en gammel fængselscelle. Deres sang ’Superhelten’ handler om Batmans liv, efter han er gået på pension og har fået en kone, som er dværg.
Liva med ’Ingen plan B’ Liva er 13 år gammel og kommer fra Brønshøj. Med sig på scenen har hun bandmedlemmerne Oliver, Lærke og Ines. Livas sang hedder ’Ingen plan B’ og handler om klimaforandringerne, og hvad vi hver især kan gøre ved dem. Liva elsker at shoppe i genbrugsforretninger og laver sine egne smykker af blandt andet skruelåg og splitter fra sodavandsdåser.
William med ’Stjerneskud’ William er 10 år gammel og kommer fra København. Hans sang ’Stjerneskud’ er en kærlighedssang og handler altså ikke om et stykke smørrebrød med to fiskefileter. Når William ikke synger, er han en dygtig fodboldmålmand og har blandt andet gået på Barcelona Academy. William skal spille sin sang, ’Stjerneskud’ sammen med drengene Mikkel, Ziyang og Otto.
Karla & Liva med ’Brug din fantasi’ Karla & Liva er veninder og bor i København. De er 10 og 11 år gamle og går i klasse sammen. Deres sang ’Brug din fantasi’ handler som, at det ikke er så svært at finde på noget at lave, når man keder sig, selvom din PlayStation er smadret, og din hund er flyttet hjemmefra. Med sig på scenen har de danserne Viggo, Simio, Seier og David.
Julie med ’Stjernen i det blå’ Julie er 11 år. Hun bor i Odense med sin familie, som blandt andet består af to katte, der hedder Bjarne og Preben. Hendes sang hedder ’Stjernen i det blå’. Den handler om at være bange for at blive stor og flytte hjemmefra. Udover at synge spille Julie guitar. Julie har to dansere med til MGP, som hedder Julie og Anina.
Siff med ’Mit hjerte der griner’ Rapperen Siff kommer fra Viborg. Hun er 12 år gammel, og hendes sang hedder ’Mit hjerte der griner’. Siff har prøvet at blive drillet tidligere i sit liv. Når hun kom hjem efter en dårlig dag i skolen, rappede hun foran sit spejl, og det har hun lavet en sang om. Siff sendte også en sang ind til MGP sidste år, hvor hun ikke kom med i showet, men var med i programmet ’Drømmen om MGP’. Danserne Caroline, Emilie og Laura er med på scenen.
Mynthe med ’Syng det ud’ Mynthe er otte år gammel, og er den yngste MGP-finalist i 2020. Hun bor i Bagsværd med sin familie og sine to marsvin, Putte og Nutte. Hendes sang, ’Syng det ud’ handler om, at man skal synge sine følelser og tanker ud. Da Mynthe var til MGP-workshop, glemte hun teksten til sin sang, men hun klarede sig så flot, at hun gik videre alligevel. Med på scenen har hun fire dansere. De hedder Isa, Fiona, Jenny og Isabella.
D&A med ’Boombadah basta’ D&A står for Dana og Anna. De er begge to 11 år og kommer fra Viborg. De kender hinanden fra kor, men er først blevet veninder, efter de besluttede sig for at sende en sang ind til MGP sammen. ’Boombadah basta’ er et festfyrværkeri af en sang, der handler om at danse og synge. Og for at sætte endnu mere gang i festen har D&A fire dansepiger med sig på scenen. De hedder Carla, Emma, Nanna og Stine.
Synger foran 12.000
Aldrig før har der været så mange publikummer til MGP, så der er sommerfugle i maven hos deltagerne, når de træder op den store scene foran omkring 12.000 tilskuere. – Børnene er selvsagt super-spændte, og jeg synes, det er helt vildt sejt, de tør stå foran så mange mennesker og synge deres helt egne sange, siger Jesper Langballe, der er redaktør MGP 2020.
Grupperne har været gennem en længere proces, der startede i sommeren 2019, hvor omkring 400 grupper og solister sendte deres sange ind til MGP. Gennem workshops og auditions er de 400 nu blevet til otte. Man kan følge deres vej til den store scene her
Redaktør Jesper Langballe blev blæst bagover af de mange indsendte sange: – Der var SÅ mange gode sange! Det er rørende at opleve, hvordan børnene bruger musikken til at komme ud med både gode og dårlige ting i deres liv. Mange af sangene handler om meget alvorlige emner som at føle sig forkert, mobning og skilsmisser, mens andre er glade festsange og hyldester til venskaber, forklarer han.
Venskaber og erfaringer
Børnene har arbejdet hårdt de seneste måneder med at forfine deres sange sammen med professionelle producere, lære en MGP-fællessang, indspille sangene på CD, og øve koreografi. Det er en lang, hård proces, men vigtigst af alt er det sjovt, og børnene får nogle venskaber og erfaringer, som kun et MGP kan give dem.
Ved valget af de otte finalister har juryen lagt vægt på at favne bredt både i sangenes tekster og melodiernes forskellighed. Så publikum og seere kan glæde sig til ballader, dansehits og rock- og rapsange, når showet bliver sendt lørdag den 29. februar klokken 20.00 på DR1.
Kilde: DR