Frem mod valget skal Brønderslev Kommune tage sig af ulovligt ophængte valgplakater, der kan skabe farer i trafikken. En app kan hjælpe med at komme de ulovlige plakater til livs.
I kampen om de bedste pladser i lygtepælene brydes reglerne ofte for, hvordan valgplakater må hænges op. Dronninglund, hvor kommunen har ansvaret for at føre tilsyn med valgplakaterne og sørge for, de hænger forsvarligt, er ingen undtagelse, og mange steder ophænges plakater eksempelvis for lavt, hvilket kan skærme for bilisternes udsyn og skabe farlige situationer i trafikken.
Nu er der dog mulighed for at bruge apps, der kan lette kommunens arbejde og give borgere mulighed for at tage del i kampen mod de ulovlige valgplakater. Landinspektørfirmaet LE34 har udviklet appen GeoNote Valgplakater, der gør, at man hurtigt kan tage et billede af plakaten, hvorefter kommunen modtager en underretning.
– Når et billede er taget og sendt afsted, medfølger alle relevante data, så henvendelsen automatisk ender det rigtige sted ved kommunen. Billeddokumentationen, der gør det nemt at afgøre, hvorvidt plakaterne hænger efter forskrifterne, indeholder også de oplysninger om kandidaterne, der skal bruges, hvis der efterfølgende skal tages affære. Resultatet er stringente arbejdsgange, som mindsker byrden for kommunen, forklarer Heine Torsson, GIS-kundechef i landinspektørfirmaet LE34, der løser opgaver for Brønderslev Kommune og har udviklet systemet.
I alles interesse
Appen er en del af GeoNote-suiten, der også indeholder en række andre værktøjer, som blandt andet sikrer effektivitet ved drift og planlægning af alt fra snerydning og affaldstømning til oprydning i overfyldte cykelstativer. Og med appen Borgertip er det nemt at indberette et hul i vejen eller et væltet træ til kommunen, der modtager de relevante informationer på samme måde, som det sker med valgplakat-appen.
– Kommunerne slipper for at bruge en masse ressourcer på besigtigelse af plakaterne, og på grund af den standardiserede billeddokumentation er der ingen tvivlsspørgsmål, om hvorvidt der skal handles på en indberetning. Både kommunen, borgeren og kandidaten på plakaten vinder, afslutter Heine Torsson.
LE34 er med 25 kontorer og over 370 medarbejdere Danmarks største landinspektørfirma. Virksomheden arbejder for bygherrerådgivere, byggebranchen, forsyningsselskaber, landbruget, private og den offentlige sektor i ind- og udland. LE34 er certificeret efter ISO 9001:2015. Læs mere på www.le34.dk/da/kontakt/dronninglund.