Ikke alene kan du opnå store økonomiske besparelser ved at skifte fra naturgas til en varmepumpe – du opnår også en stor CO2-besparelse. Med Nærvarme Danmarks CO2-beregner, kan du få konverteret din miljøbesparelse til helt almindelige hverdagsting.
Energiomkostningerne i Danmark og resten af verden stiger løbende, og det kan være en stor belastning for husholdninger og virksomheder. Der er mange årsager til den stigende pris på energi, herunder øget efterspørgsel, faldende ressourcer, infrastruktur omkostninger og politiske faktorer. Som følge heraf er det blevet vigtigere end nogensinde at være bevidst om vores energiforbrug og finde måder at spare på energien på. Der er mange ting, vi kan gøre for at reducere vores energiforbrug, herunder at investere i en varmepumpe.
En varmepumpe er et system, der bruges til at opvarme et bygning ved at overføre varme fra den ydre luft, jorden eller vandet ind i bygningen. Varmepumper er typisk mest effektive i milde til moderate klimaer, men der findes også varmepumper, der er designet til at fungere i koldere klimaer. De er også mere miljøvenlige end mange andre opvarmningssystemer, da de kun bruger en lille mængde elektricitet for at fungere.
Hvor meget CO2 sparer du egentlig ved at skifte til en varmepumpe? Når man skifter et oliefyr ud med en luft til vand varmepumpe, sparer man klimaet for ca. 60.000 kg. CO2 set over varmepumpens forventet levetid på 15 år ifølge Energistyrelsens tal for varmekilders udledning af CO2.
Varmepumperne er således med til at skubbe gang i den grønne omstilling, ved at tilbyde en mere klimavenlig varmeløsning til eksempelvis oliefyr og gasfyr.
Men hvor meget man bidrager til den grønne omstilling med et skift til en varmepumpe, kan være svært at forholde sig til ud fra sådanne tal. Derfor har Nærvarme Danmark gjort det langt mere relaterbart med deres nye CO2-beregner.
Omregn CO2-besparelser til skøre hverdagsting Med deres nye CO 2 -beregner, kan du se din miljøbesparelse blive konverteret til helt almindelige og nogle lidt skøre hverdagsting, når du skifter dit gamle fyr ud med en varmepumpe.
”Du sparer klimaet for omkring 3.600 kg. CO2-udledning om året. Det er da de færreste, der kan relatere til det. Derfor har vi konverteret det til skøre hverdagsting”, udtaler Per Wulff Petersen fra Nærvarme Danmark A/S, ”Det er nemmere for de fleste at relatere deres CO2-besparelse til hverdagsting – og måske mere tankevækkende”.
Med deres CO2-beregner kan din miljøbesparelse eksempelvis gøres op i restaurantbesøg, bilture eller endda vingummibamser.
Hvis du eksempelvis har et oliefyr, der bruger omtrent 2400 liter olie årligt i husstanden, så svarer det til en miljøgevinst på ca. 58.050 kg CO2 . Dette tal kan konverteres, så det svarer til, at du får en besparelse på 9.675.000 vingummibamser henover varmepumpens levetid på ca. 15 år.
Varmepumper er blevet en populær løsning for dem, der ønsker at spare på energien, samtidig med at de bidrager til den grønne omstilling. Med deres evne til at overføre varme fra den ydre luft, jorden eller vandet til indersiden af et bygning, kan varmepumper være en effektiv og økonomisk alternativ til traditionelle opvarmningssystemer. Derudover kræver de kun en lille mængde elektricitet for at fungere, hvilket også bidrager til den samlede energibesparelser.
Varmepumper er altså en god løsning, ment det er vigtigt at huske på, at der er mange faktorer, der påvirker, hvor effektiv en varmepumpe vil være for en given husstand eller virksomhed. Det er derfor en god idé at undersøge de forskellige muligheder grundigt og vælge den løsning, der passer bedst til ens behov. Med en god viden om varmepumper og et bevidst valg af den rigtige løsning, kan man opnå betydelige energibesparelser og samtidig gøre en positiv indvirkning på miljøet.
Kilde: Nærvarme Danmark