I dag 14. maj, danner Lille Østergaard Økologi i Brønderslev ramme om årets fjerde runde af netværksarrangementet Book enmark – en form for faglig speeddating mellem fødevareproducenter, landmænd, grossister, køkkenchefer, indkøber og madprofessionelle fra private og offentlige køkkener.
Branchearrangementet Book en mark er klar med seks nye datoer, seks nye lokationer og
seks oplagte muligheder for at skabe samhandel mellem land og by.
For sjette år i træk teamer Madfællesskabet op med Landbrug & Fødevarer, når parterne
inviterer landets fødevareproducenter, landmænd, grossister, køkkenchefer, indkøber, og
madprofessionelle fra private og o?entlige køkkener til faglig speeddating på tværs af hele
Danmark.
Målet er at skabe samarbejdsaftaler og kontakter mellem dem, der laver råvarerne og dem,
der bruger dem og Book en mark er derfor en unik mulighed for at finde nye produkter, nye
afsætningsformer og nye venner i branchen.
”Jeg synes det giver god mening man som restaurant, hotel, kantine eller o?entligt køkken er
nysgerrig på de fødevarer, der produceres i området. Og omvendt at man som økologisk
producent møder potentielle kunder fra egnen. Det er netop det Book en mark handler om, og
gennem årene har hundredvis af producenter og aftagere mødt hinanden på den måde og
startet forretning sammen”, fortæller Lærke Kirstine Lund, der er projektleder og sektorchef i
Landbrug & Fødevarer.
Hvor, hvem og hvordan?
Book en mark er “business dating” mellem økologiske producenter og aftagere. På den ene
side af bordet sidder økologiske producenter med råvarer og produkter, mens den anden side
af bordet er reserveret til aftagere fra hoteller, restauranter, kantiner, o?entlige køkkener,
dagligvarekæder og fødevarevirksomheder.
Det handler om forretning, det helt rigtige match og økologi.
Kom med, når vi inviterer til Book en mark i:
- Sønderjylland: Hos Naturmælk i Tinglev – 27. februar.
- Odense: Hos G.A.S.A – 12. marts.
- Aarhus: Hos Turbinehallen – 22. april.
- Nordjylland: Hos Lille Østergaard Økologi – 14. maj.
- Bornholm: Lokation kommer snart – 24. September
- København: Hos Spor 10, Jernbanebyen – 8. oktober.
Book en mark har siden 2019 dannet rammerne, så hundredvis af økologiske producenter og
aftagere har kunne møde hinanden og skabe fælles forretning.
Arrangementerne er en del af projektet Madfællesskabet og er støttet af Fonden for Økologisk
Landbrug.