Langs de danske kyster findes et væld af tangplanter, der kan trylles om til lækre retter. Lilli Gruwier er klar med en kogebog, der indeholder 50 opskrifter på hverdagsretter med tang.
Hverdagsmad med tang er en illustreret opskriftsbog fyldt med tips og tricks til at bruge tang i hverdagens yndlingsretter. Bogen, der er udgivet i samarbejde med Nationalparken Mols Bjerge, er en praktisk guide i at finde og håndtere tang som råvare. I Hverdagsmad med tang finder man et bredt udvalg af opskrifter, hvor alle kan være med.
Læseren finder opskrifter på hovedretter, desserter og brød, hvor man på forskellige måder bruger tang som tilbehør.
Med bogen i hånden får man en gennemgang af, hvordan tang skal håndteres for at få de bedste gastronomiske oplevelser. Retterne kan laves hjemme i køkkenet, men mange af dem kan også laves i naturen. Enten over bål eller på et stormkøkken. Så det er helt oplagt at tage bogen med, når man er på vandretur langs de danske kyster.
Alle opskrifterne er velkendte hverdagsretter, men med det tvist, at de anviser en bred vifte af anvendelsesmulighed for tang. I bogen er der udvalgt seks arter af tang, der alle findes i det meste af Danmark langs kysterne, eller som kan købes enten tørret eller frisk.
Lilli Gruwier er uddannet biolog fra Aarhus Universitet med speciale i bæredygtig udnyttelse af makroalger. Hun har mange års erfaring som naturformidler og bor sammen med sin familie på Djursland.
Fakta om bogen:
Hverdagsmad med tang
Forfatter: Lilli Gruwier
Illustrator: Thorkild K. K. Tinkfred
Forlag: Turbine
ISBN: 99788740671889
Sidetal: 124
Vejl. pris: 199,95 kr.