torsdag 22. maj 2025
  • Indsend nyhed
Brønderslev Avis
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
  • Find din håndværker
Intet resultat
Se alle resultater
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
  • Find din håndværker
Intet resultat
Se alle resultater
Brønderslev Avis
Intet resultat
Se alle resultater

Vil du have en nemmere hverdag?

Redaktion af Redaktion
29. december 2021
i Nyheder

Gør hverdagen nemmere

Gør mad til en oplevelse 

  • Allerede omkring 1-års-alderen kan dit barn være aktivt i køkkenet – lad det røre, smage og snuse til de forskellige madvarer
  • Med alderen kan du lade dit barn deltage i mere og mere – under opsyn
  • Lad barnet være med til at købe ind og fx selv vælge frugt
  • Lad dit barn være med til at finde varer med Fuldkornsmærket og Nøglehulsmærket
  • Lad dit barn være med til at bestemme menuen – men husk: Et barn har ikke den erfaring og fantasi til sund mad, som du har – så du sætter rammerne
  • Giv fx dit barn 2 gode muligheder at vælge imellem – fx:
    • ”Lasagne – eller spaghetti med kødsovs?”
    • ”Den flotte makrel – eller den sjove fisk med alle tænderne?”
  • Lad dit barn være med til at lave mad en dag i weekenden, når du har tid til at rydde op bagefter
  • Sæt tid af og lad barnet lave nogle sjove ting. Giv gerne 2 valgmuligheder:
    • ”Vil du skrælle kartofler – eller vil du drysse krydderier på kyllingen?”
    • ”Vil du proppe dild i maven af fisken – eller vil du skylle salaten?”
    • ”Vil du forme bøffer – eller stege løg?” (med svømmebriller på går det fint)
  • Lad være med at presse – det skal være en sjov fælles aktivitet, og der ér dage, hvor tingene bare skal gå hurtigt, og hvor det bliver besværligt, hvis barnet skal hjælpe til
  • Vær nysgerrige sammen – smag, mærk, snak og prøv

 

Planlæg maden

  • Lav gerne en madplan for en uge af gangen – gem den, for den kan bruges igen
  • Lav en indkøbsliste efter madplanen – køb stort ind til hele ugen eller flere dage og fyld kun op med mælk og småting i løbet af ugen. Det sparer masser af tid.
  • Lav mad til flere dage og frys kød, fisk, grønsager og frugt i mindre portioner umiddelbart efter tilberedningen
  • Lav lidt ekstra til madpakkerne – til pålæg og i salatbøtterTænk fx:1-2 dage med svin, okse, kalv eller lam2 dage med fisk
  • 1-2 dage med fjerkræ eller æg
  • 1 rugbrødsdag
  • 1 vegetardag eller grøddag
  • Tænk på Y-tallerkenen når du planlægger måltidet
  • Tænk:Grønsager til alle hovedretter og til frokost – gerne forskellige slags
  • Brød, gryn, ris, pasta eller kartofler til alle måltider – variér og vælg flest fuldkornsprodukter
  • Drik mælk eller vand til maden
  • Afslut gerne måltidet med lidt frugt – også til frokost eller mellemmåltider

 

Kilde: Mejeri.dk

 

Del på FacebookDel på X
Forrige indlæg

Brønderslev Bibliotek holder – Temaaften om ordblindhed

Næste indlæg

Kræsen eller …gode råd for at komme det til livs

Næste indlæg

Kræsen eller ...gode råd for at komme det til livs

  • Kontakt os
  • Bliv meddeler
  • Køb annoncering på Brønderslev Avis
  • Rettigheder og copyright

Intet resultat
Se alle resultater
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
  • Find din håndværker

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne hjemmeside giver du samtykke til, at cookies bruges.