Bedemand John Olsen
Suvo
Podi
Bjælkehytten

Efterårsferien handler om magi og fantasy på biblioteket. De har derfor arrangeret diverse magiske arrangementer.

I det magiske værksted på alle tre biblioteker kan du lave din egen trolddomskappe og tryllestav. Vi syr, klipper, limer og maler – husk madpakke og tøj, der kan tåle at blive beskidt. For de 8-14-årige.
Mandag 18. oktober Dronninglund Bibliotek, tirsdag 19. oktober Hjallerup Bibliotek og onsdag 20. og torsdag 21. oktober Brønderslev Bibliotek fra kl. 10-14 – billetpris 20 kr.

Det forrygende Kemishow Aalborg opfører deres fantastiske forsøg med ild, farver, brag og hverdagskemi tilsat en masse sjove og lærerige historier. Når showet er ovre, inviteres I til at deltage i den efterfølgende workshop, hvor I selv kan få fingrene i kemien.
Hjallerup Bibliotek lørdag 16. oktober kl. 10-12 – pris 25 kr – for alle mellem 3 og 99 år.

Er du helt vild med det magiske univers fra Harry-Potter bøgerne? Så kom og lær at spille Quidditch. Det er den sportsgren, de spiller i Harry Potter-bøgerne, hvor spillerne flyver rundt på koste og forsøger at score mål med Tromleren, imens de prøver at undgå at blive ramt af Smasherne, samtidig med at søgeren leder efter det Gyldne Lyn.
Nu har du og din familie mulighed for at prøve kræfter med Quidditch, som den spilles i mugglerverdenen – for Brønderslev Bibliotek får besøg af ingen ringere end Aarhus Owls Quidditch, der skal lære os de helt basale regler for at spille Quidditch. Så på med sportstøjet, tag familien i hånden og kom og vær med. Vi mødes foran Brønderslev Bibliotek kl. 9.50 og går i samlet flok til Skolegade Skoles fodboldmark (Gravensgade 103), hvor Aarhus Owls Quidditch står klar til at lære os den fantastiske sportsgren Quidditch.
Det er lørdag den 23. oktober kl. 10-12 for alle 7-12-årige – billetpris 10 kr.

Kan du slå en professionel gamer?
E.sport bliver mere og mere populært, og nu har du muligheden for at møde en vaskeægte e-sportsstjerne Jacob ”Pimp” Winneche – kendt fra TV 2 Zulu. Du kan møde Counter-Strike spilleren på Brønderslev Bibliotek onsdag den 20. oktober kl. 15-17, hvor han fortæller om livet som professionel e-sportsatlet. Efter oplægget vil der være mulighed for at møde Jacob i en 1 mod 1-kamp, hvor der selvfølgelig er præmier på højkant. ”Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Brønderslev og se, hvad de lokale gamere har at byde på. Jeg er klar til kamp,” siger Jacob ”Pimp” Winneche forud for arrangementet.

Jacob ”Pimp” Winneche spiller GS:GO og har tidligere spillet på mange af de bedste danske hold samt det amerikanske Team Liquid, hvor han boede og spillede fra Los Angeles. I dag bor Jacob i Aalborg, hvor han streamer fra sin egen kanal og tager rundt til GS:GO -events i hele verden som kommentator og ekspert, ligesom han er kendt fra TV2 Zulus dækning af GS:GO.

”Vi glæder os meget til at få besøg af Jacob”, siger kulturformidler Rikke Marie Brandt Bjært Ejlertsen. ”Det digitale liv fylder rigtig meget for børn og unge, og det er et helt specielt fællesskab blandt gamere. Det glæder vi os til at være en del af her på biblioteket”, fortsætter hun.

Arrangementet er for alle aldersgrupper og for nye gamere såvel som øvede. Det er arrangeret i samarbejde med Øster Brønderslev Idrætforenings e-sportsklub Brundur East, som stiller udstyr til rådighed. Billetpris 50 kr.

Kilde: Brønderslev Bibliotek

Kaffebaren
Suvo
Podi
Bilhuset Biersted A/S