Nordjysk Motor Co.
Suvo
Podi
Kaffebaren

I øjeblikket er der stor efterspørgsel på miljørådgivning i LandboNord. Det sker blandt andet efter, at der kommer nye arealkrav til økologiske mælkeproducenter. Heldigvis er der hjælp at hente, og nu har økologer mulighed for at høre mere om mulige løsninger til LandboNord Økodag den 18. november.

For mange økologiske mælkeproducenter kræver det handling at kunne honorere nye arealkrav på 8 m2 pr. ko. Nogle vælger at reducere antallet af køer, mens andre har valgt at øge køernes opholdsarealer. En udvidelse af opholdsarealer kræver en miljøtilladelse, og det er her, LandboNord har hjulpet flere mælkeproducenter i mål med løsninger, der passede til den enkelte bedrift.

– Vi har haft stor succes med at etablere udendørs opholdsarealer til køerne, så de nye arealkrav bliver opfyldt bedst muligt. Det er der kommet en række forskellige løsninger ud af, og der er mange gode erfaringer at trække på for dem, der i øjeblikket går og overvejer at udvide deres opholdsarealer, siger miljøkonsulent i LandboNord Karoline Holst.

Det er ikke kun arealkravene, som økologerne kan blive klogere på den 18. november. Dagen begynder med bedriftsbesøg i Hjallerup hos mælkeproducent Per Aagaard Nielsen. Her handler det blandt andet om mere protein i markplanen og overvejelser om en udvidelse til 300 køer. Herefter går turen til LandboNord i Brønderslev, hvor der er julebuffet og oplæg om planteproteiner, arealkrav, aktuelt om økologisk foder og økologikontrol.

Kaffebaren
Suvo
Podi
Baggesen