Nordjysk Motor Co.
Nordjyske Bank
Podi
Kaffebaren

Grundet coronapandemien har mange skiglade danskere måttet udskyde skiferien, og ifølge en af landet største skirejsearrangører Højmark Rejser har det bidraget til at skabe rift om pladserne til den kommende sæson. Cheføkonom hos Spar Nord peger på et opsparet forbrugsbehov hos danskerne som en anden mulig faktor.

Norske fjelde og alpetoppe mod syd har mange danskere måttet kigge langt efter det seneste år, og er du en af dem, der for alvor trænger til at suse ned ad pisterne, så bør du ikke vente for længe med at bestille rejsen.

Coronapandemien har nemlig medført, at tusindvis af skuffede skiturister i vinter var nødsaget til at udskyde allerede bookede skiferier, og den udvikling kombineret med en stor rejselyst har skabt rift om de resterende pladser til den kommende sæson. Det fortæller en af landets største skirejsearrangører Højmark Rejser, som på en normal sæson sender 50.000 gæster afsted til europæiske skiområder, og som allerede nu har solgt halvdelen af alle rejser fra jul til påske:

– Da det ikke var muligt at komme afsted på ski i vinter, blev mange skirejser flyttet til den kommende skisæson. Det rygtedes, at flere rejser således var taget, og det satte gang i bookingerne meget tidligere end normalt, hvilket var stik mod forventningerne. Fra uge 11 og frem til uge 20 så vi derfor en væsentlig højere aktivitet, end vi ellers ville se i en normal sæson før corona, fortæller marketingchef hos Højmark Rejser Jesper Merrild, og uddyber:

Og nu mærker vi igen en kraftig accelerering i efterspørgslen, hvor to tredjedele af rejserne er booket, hvis vi kigger på perioden omkring nytår og i den populære uge 7. Der er dog fortsat skirejser på hylderne, men hvis man har specifikke ønsker for ens skiferie såsom hotellets beliggenhed eller placering af ferien, skal man være opmærksom og ikke vente for længe med at booke.

Danskerne har sparet op på lyst og økonomi
Der er mange faktorer, som påvirker aktiviteten i turismebranchen og skibranchen. Herunder er en af faktorerne danskernes privatøkonomi, og ifølge cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm har flere danskere under pandemien haft et mindre forbrug og således kunnet spare op, hvilket har resulteret i historisk store opsparinger og en forbrugertillid, der nu er tilbage til niveauet fra midten af 2018.

– Under pandemien har de fleste brugt færre penge på oplevelser og rejser. Sammen med udbetaling af feriepenge som få har haft mulighed for at bruge, har det betydet, at danskernes i forvejen store opsparinger er vokset yderligere. Samtidig har mange placeret deres opspring på et kraftigt stigende aktiemarked, hvilket nu giver ekstra meget luft i budgettet, som mange vil udnytte til at få stillet deres opsparede forbrugsbehov inden for netop oplevelser og rejser, herunder skiferier, siger han.

Om danskernes store opsparede forbrug er årsagen til, at flere danske skiturister i år vælger at gå en stjerne op ved bestilling af hotel sammenlignet med tidligere år vides ikke, men det ikke desto mindre tilfældet ifølge en opgørelse hos Højmark Rejser.

– Vi ser som noget særligt i år, at folk gerne vil have lidt ekstra og er villige til at betale mere for et hotel med flere stjerner, og derfor ser det ud til, at de generelt går en stjerne op. Hvis man til gengæld gerne vil have value for money, bør man vælge hoteller med lidt afstand til liften, og især i år kigge efter et trestjernet hotel, hvilket også nemmere harmonerer med en spiselig pris end fire- og femstjernede hoteller, forklarer Jesper Merrild.

Kilde: Spar Nord

Kaffebaren
Suvo
Podi
Baggesen